Incaltamintea ideala pentru jocul de tenis

Tenisul este unul intre cele mai frumoase sporturi si, fara indoiala, unul dintre cele mai populare la nivel international. Daca practici acest sport atunci cu siguranta ai aflat deja ca iti trebuie incaltaminte adecvata pentru a beneficia la maximum de fiecare avantaj pe care il poti obtine, dar totodata si pentru a preveni riscul aparitiei unor accidente pe teren. Atunci cand doresti sa iti achizitionezi o noua pereche de adidasi pentru tenis este important sa ai in vedere unele aspecte.

In primul rand incaltamintea pentru jocul de tenis difera de oricare alt tip de incaltiminte pentru simplu fapt ca aici vei avea nevoie de un suport lateral mult mai mare. Jocul presupune multa agilitate, dar totodata majoritatea miscarilor se desfasoara de-o parte si de alta a terenului, mergand dintr-o laterala spre cealalta. Oprirea jucatorului imprima o forta sporita pe laterala adidasului ceea ce poate duce la o rasucire a gleznei, asadar suportul pe lateral este foarte important.

Un adidas conceput pentru alergare ofera mai mult suport pentru deplasarea pe directia inainte, pe cand cel conceput pentru tenis ofera un suport suplimentar pentru opririle si pornirile bruste pe terenul de tenis care solicita mai mult partea laterala.

De asemenea, un alt criteriu pe care il poti avea in vedere cand doresti sa iti cumperi o noua pereche de adidasi pentru tenis consta in capacitatea acestuia de a absorbi socul cauzat de atingerea solului cu piciorul. Mai mult decat atat, materialul din care este confectionat pantoful pentru tenis nu trebuie sa fie nici foarte flexibil, dar nici rigid.

Aderenta reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte legate de adidasii pentru tenis, deoarece aceasta poate reprezenta un mare avantaj in performanta unui jucator. O pereche de pantofi care ofera un grad ridicat de aderenta sunt ideali avand in vedere numarul foarte mare de porniri bruste si opriri la fel de bruste, astfel ca pe langa un suport bun pe laterala talpa acestora trebuie sa ofere un grad ridicat de aderenta pe terenul de tenis. Prin urmare, acestea sunt cateva dintre criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand doresti sa iti cumperi o noua pereche de adidasi pentru tenis!