Dezvoltarea bebelusului in prima luna de viata

Iata ca esti mamica! Dupa o sarcina frumoasa ai facut cunostinta cu bebelusul tau si ti-ai intrat in rolul de mama. Abia astepti sa-ti cunosti cat mai bine copilul, sa-i vorbesti, sa-l descoperi, sa creati o relatie apropiata intre voi. Draga mea, mai ai putina rabdare. In prima luna de viata bebelusul tau abia se va acomoda cu viata din afara uterului mamicii. Cum se va dezvolta el? Aflati din randurile urmatoare.

La nastere, orice bebelus este diferit decat si-l imaginau parintii sai, decat ceilalti bebelusi din revistele si site-urile de profil. Este mai micut, are capul mai mare, ochii umflati, pielea inca zbarcita. Este normal ca dupa 9 luni de sarcina, timp in care bebelusul a stat in lichid amniotic, pielea si aspectul general sa nu fie foarte placute. Insa, in prima luna de viata, cel mic va lua in greutate, corpul i se va curata, se va transforma intr-un bebelus superb. Nu trebuie decat sa aveti rabdare!

Pe langa aspectul general al bebelusului, trebuie sa stiti ca in prima luna de viata, nou-nascutul vostru va dormi foarte mult timp. Mai exact, tot timpul si-l va petrece dormind, mancand si plangand. Comunicarea dintre mama si copil, in aceasta prima luna de viata, consta in atingeri, in gesturi. Simplul fapt ca iti vei tine bebelusul in brate, va face cat o mie de cuvinte spuse. Micutul vostru va avea nevoie de multa dragoste si de multa atentie.

In prima luna de viata, vei observa si reflexele cu care s-a nascut bebelusul tau. In primul rand, reflexul suptului este cel mai dezvoltat. Imediat pus la san, copilul tau va sti exact ce are de facut. Reflexul Moro este reflexul prin care bebe se sperie, tresare si incepe sa planga din senin, chiar si din somn. Reflexul inotului sau reflexul de succtiune sunt alte doua reflexe cu care se nasc bebelusii.

In prima luna de viata, este recomandat sa-i dai celui mic san la cerere. Bebelusul este prea mic sa-si faca un program de masa sau de somn asa ca lasa-l sa se bucure de tine, in voie. Cu cat legatura dintre voi va fi mai puternica in prima luna de viata a copilului tau, cu atat mai mult vei avea o relatie mai apropiata cu el atunci cand va fi mare.